Proposed New Dwelling

Carlton North House

This project is the construction of a new house in a long and narrow site in Carlton North.  The brief was to incorporate three bedrooms, two bathrooms, a new family room, a sitting room, a basement and a roof deck.

The main challenges of this project was how to respect the scale and character of the area, which was predominantly single fronted Victorian terraces, whilst making the spaces feel generous and light.  The solution was to have a modern interpretation of the Victorian terrace at the front of the house that slopes back towards the hidden roof deck.  The ground floor houses the three bedrooms and sitting room which open up towards the rear courtyard, and the first floor has the main living spaces, which open up to a north facing deck with highlight windows above.