New Dwelling

Eaglemont House

This project is the construction of a new home on a large, sloping site in Eaglemont.  The brief was for a family room with high ceilings, a gym, home office and guest bedroom on the ground floor, leading up to three bedrooms, two bathrooms and a sitting room on the first floor.  The family room was to open up to the backyard and the cantilevered pool.

The main challenge of this site was dealing with the substantial slope from front to back of the site, whilst maintaining accessibility and ensuring sufficient natural daylight into all the main living spaces.  This was done by cascading the main spaces via a series of steps that follow the slope of the land.  With careful planning this also allows the ceiling heights to be gradually increasing ceiling heights, culminating in a 4m ceiling in the living room.